Naturlig hudvård mogen hud – bra val

När vi blir äldre blir huden lättare torr och tappar med tiden sin lyster. Då är det hög tid att välja naturlig hudvård som är särskilt framtagen för mogen hud. Det som behövs är mycket näring och aktiverande naturliga ingredienser som får huden att både kännas och se piggare ut. Åldrandet kan inte stoppas, men med rätt produkter och en sund livsstil kan du bromsa upp de synliga effekterna.

Artikeln innehåller affiliatelänkar

Mogen hud mister sin spänst

Din cellomsättning blir långsammare med åren och hudens byggstenar kollagenet bryts ner och återbildas inte i samma takt som tidigare. Kollagenet tänjs också ut och du kan behöva hjälp att motverka detta för att huden inte ska tappa sin spänst. Välj produkter som både stärker upp och ger huden bättre motståndskraft mot den skada som solen UV-strålning kan orsaka. Prova till exempel MARIA ÅKERBERG Royal Facial Oil More som stimulerar din kollagenproduktion och ökar cellernas syreupptagning. För bästa effekt applicerar du både morgon och kväll under din ansiktscreme.

Naturlig hudvård mogen hud

Utan rätt naturlig hudvård mogen hud kan du uppleva att huden blir slapp och att du börjar se rynkor runt främst ögon och mun. Åldrandet beror dels på naturliga processer som dina gener styr över, men också att du exponerar huden mot för mycket sol eller miljöföroreningar. UV-strålar från solen och föroreningar i luften leder till att fria radikaler bildas i huden och bryter ner dina naturliga celler. Att använda en effektiv solskyddsfaktor som skyddar mot både UVA och UVB-strålar är en självklarhet för att förebygga skada och pigmentfläckar.

Mogen hud behöver fukt

Talgproduktionen minskar också med åldern och resultatet är att huden känns torrare och stramare. En mogen behöver därför tillföras massor med fukt. Välj naturlig hudvård mogen hud där produkterna verkligen hjälper huden att reparera skador och återfuktar generöst. Med en bra hudvårdsrutin kan du förvandla en trött hy med torrhetsrynkor till en fyllig hy med lyster. Du behöver en näringsrik kräm som både tillför fukt och verkar fuktbevarande på din mogna hud och komplettera gärna med ett återfuktande serum. Serien More från MARIA ÅKERBERG innehåller serum, natt- och dagkräm för mogen hud och Neal’s Yard Remedies har prisats för sin serie Frankincense med Intense Lift Serum och Age-Defying Cream.

Få tillbaka spänsten med naturlig hudvård mogen hud

Retinol är en typ av A-vitamin och en naturlig och väldokumenterad ingrediens som har god effekt på mogen hud. Den är vad man kallar cellkommunicerande vilket innebär att den kan få även äldre celler att agera som nya och friska. Effekten är att ålderstecken på huden som rynkor blir mindre synliga och nyproduktionen av kollagen stimuleras. Det gör att din mogna hud snart blir betydligt spänstigare igen och ser slätare ut.

Naturlig hudvård mogen hud med AHA

AHA-syror som mjölksyra är en annan naturlig och effektiv ingrediens i produkter framtagna för mogen hud. Huden blir slätare genom att AHA avlägsnar gamla hudceller och stimulerar bildandet av nya. Är ofta en aktiv ingrediens i peelingprodukter som exempelvis MARIA ÅKERBERG AHA & Jojoba Peeling. Du riktigt känner hur produkten verkar och ser snabbt effekt och ny lyster.

Bra produkter för mogen hud

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Serum

Bromsar hudens åldrande, verkar den uppstramande och återställer elasticiteten. Idealisk för en hud som börjat visa tydliga tecken på åldrande. Innehåller stärkande och återfuktande oljor, samt lugnande aloe vera. Ger lyster och energi till huden

naturlig hudvård mogen hud

MARIA ÅKERBERG Royal Facial Oil More

En utslätande och fuktighetsbevarande ansiktsolja som ökar cellernas syreupptagning och motståndskraft. Används under din ansiktskrämför att öka fuktnivån i huden, göra den följsam och ge dig ett ungdomligare utseende. Oljan hjälper också huden vid årstidsväxlingar när luftfuktigheten ändras.

naturlig hudvård mogen h

M Picaut Skin Perfect Moisturiser

En avancerad anti-age creme med högeffektiva lipopeptider och naturliga ingredienser. Den ger fukt dag och natt och har en lättabsorberad konsistens. Cremen är rik på ren, aktiv och närande havtornsfröolja och fylld av vitaminer, mineraler och viktiga fettsyror.

naturlig hudvård mogen h

Tips naturlig hudvård mogen hud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *