Naturlig hudvård känslig hud – skydda och vårda

Om din hy lätt blir irriterad och röd behöver du vara noga med att välja naturlig hudvård känslig hud. Rodnaden beror ofta på ytliga och vidgade blodkärl och förekommer vanligen runt näsan och på kinderna. Känslig hud reagerar snabbt på olika typer av påfrestning som värme, kyla, sol och torr luft, men kan också påverkas av rökning och konsumtion av alkohol och kaffe.

Artikeln innehåller affiliatelänkar

Välj naturlig hudvård känslig hud

En så kallad reaktiv hud är inte konstant röd eller irriterad som en känslig hud, men blossar upp och rodnar lätt av starka hudvårdsprodukter eller vid beröring. Båda kräver att du väljer en hudvårdsserie som är anpassad för din känsliga hud exempelvis Sensitive från MARIA ÅKERBERG eller Sensitive från Neal’s Yard Remedies. Även eksem och hudsjukdomen rosacea är hudtillstånd vanliga för den känsliga hudtypen, men dessa kräver medicinsk behandling utöver naturlig hudvård känslig hud.

Ge ansiktet fukt och extra skydd

Använd en skyddande ansiktskräm både morgon och kväll som ger både fett och fukt, samtidigt som den skyddar mot vind och sol. Face Protection från MARIA ÅKERBERG är en kräm för din känsliga hud med lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Den innehåller bland annat jojoba som med hjälp av sina fettsyror binder fuktighet och bygger upp huden egen skyddsbarriär. Bivax och sheasmör verkar skyddande, uppmjukande och lugnande på irriterad hud och skyddar från uttorkning som kan vara ett problem vid eksem och hudbristningar.

Rengör med milda produkter

En känslig hud ska rengöras varsamt och du bör välja en mild och gärna löddrande rengöringsgel som skonsamt, men effektivt tar bort make-up och orenheter på huden. Ett annat bra alternativ är en rengöringsmjölk anpassad för känslig hud som varken torkar ut eller irriterar. Neal’s Yard Calendula Cleanser innehåller lugnande ringblomma och mjukgörande jojoba olja och passar dig med känslig hud.

Stärk upp kärl med naturlig hudvård känslig hud

Lika viktigt är att välja mild naturlig hudvård känslig hud som stärker huden och dess kärl och mildrar rodnaden. Ett milt serum kan både lugna ner och verka på djupet genom att stärka blodkärlens väggar, underlätta blodflödet och ha en antiinflammatorisk effekt. I MARIA ÅKERBERGs sortiment finns det utmärkta Serum Antirouge för känslig hud som är väldigt drygt och absorberas lätt av huden. Neal’s Yards Remedies Sensitive Restore + Smooth Serum är ett lugnande och reparerande serum för känslig hud som lugnar huden, återfuktar och jämnar ut.

Bästa naturlig hudvård känslig hud

naturlig hudvård känslig hud

MARIA ÅKERBERG Face Mask Gentle

Djuprengörande och lugnande lermask som har en sammandragande effekt på både porer och ytliga kärl. Masken är berikad med eteriska oljor som hjälper till att stärka kärlen och minskar rodnader i huden.

naturlig hudvård känslig hud

Neal’s Yards Remedies Sensitive Comfort + Hydrate Micellar Cleanser

Rengör huden och avlägsnar all makeupsamtidigt som den återfuktar huden effektivt. Ger huden en uppfriskande känsla samtidigt som den upplevs som mindre känslig

naturlig hudvård känslig hud

MARIA ÅKERBERG Royal Facial Oil Gentle

Utslätande och lugnande ansiktsolja för känslig hud. Eteriska oljor hjälper huden vid årstidsväxlingar, verkar lugnande, stimulerar cellförnyelsen och förebygger brustna blodkärl.

Tips naturlig hudvård känslig hud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *